آموزش

بهترین روش ساخت سایت کدام است؟ گوگل سایت یا وردپرس

بهترین روش ساخت سایت کدام است؟ گوگل سایت یا وردپرس

گوگل سایت یا وردپرس؟ شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بهترین روش ساخت سایت کدام است؟ این روزها که تب راه‌اندازی سایت بالا رفته، شاید خیلی‌ها دنبال ساخت سایت رایگان باشند. در این مقاله دو روش ساخت سایت را معرفی می‌کنیم و ویژگی‌ها و ایرادهای هرکدام را نیز ذکر می‌کنیم تا بتوانید تصمیم درست‌تری درباره آینده کسب‌وکارتان بگیرید. ابتدا روش ساخت سایت با گوگل سایت و سپس ساخت سایت با وردپرس را شرح می‌دهیم و در انتها این دو را مقایسه کرده و نظرمان را درباره انتخاب طراحی سایت با گوگل سایت یا وردپرس ارائه می‌دهیم. اگر با وردپرس آشنایی ندارید می‌توانید دوره رایگان وردپرس در mBm را ببینید.

 

Google Sites چیست

برای راه‌اندازی وب‌سایت با گوگل سایت فقط کافی است به وب‌سایت Google Sites بروید و حتی اگر برنامه‌نویسی بلد نیستید و اطلاعات شما در این زمینه صفر است، سایتتان را راه‌اندازی کنید. استفاده از این سرویس رایگان است ولی اگر بخواهید از دامنه خاصی استفاده کنید باید برای خرید آن هزینه کنید.

گوگل سایت در حال حاضر در ایران فیلتر است و نمی‌توانید از این سرویس برای ارائه خدمات به کاربران ایرانی استفاده کنید. اما استفاده از وردپرس برای ساخت سایت در ایران بهترین روش است.

 

امکانات گوگل سایت برای ساخت وب سایت

سایت‌هایی که با این سرویس ساخته می‌شوند از نوع داینامیک هستند و برخی از ویژگی‌های مهم آن عبارت‌اند از:

  • قالب‌ها، صفحات سایتها و طرح‌بندی صفحه
  • دارای بخش‌های اماده و از پیش ساخته شده
  • دارای URL
  • بارگذاری پرونده‌ها و پوشه‌ها
  • الگوی طراحی متریال
  • ویرایشگر زنده
  • ادغام با Google Drive.
  • CMS وب‌سایت‌های ساخته‌شده در Google Sites شامل ویرایشگر Html، GAS Editor، Google Docs، تقویم و Youtube و غیره است که شما می‌توانید صفحات وب و وب‌سایتتان را بدون دانش کد نویسی ساخته و با آن کارکنید.
  • ویرایشگر کامل CMS و WYSIWYG.
  • کتابخانه‌های بزرگی از الگوهای سایت، Google Gadgets، Google Apps Scripts، Apps Scripts Gadgets وجود دارند که به‌صورت داخلی در سایت‌های Google قابل جستجو هستند.
  • Html Editor استاندارد موردنیاز شما را دارد و همچنین می‌توانید کد html را در صفحات وب خود ویرایش کنید.

 

مزایای گوگل سایت

در ادامه آشنایی با طراحی سایت با گوگل سایت یا وردپرس باید بگوییم که ساخت سایت با گوگل سایت دارای مزایای کمتر و محدودیت‌های بیشتر است. بااین‌حال بعضی از کاربران برای طراحی سایت خود به خاطر مزایای زیر از این روش استفاده می‌کنند:

  1. ازنظر هزینه ساخت سایت کاملاً رایگان است.
  2. برای ساخت وب‌سایت احتیاجی به هاست و دامنه ندارید.
  3. عدم نیاز به برنامه‌نویسی و بدون آن می‌توانید سایت خود طراحی کنید.
  4. محیط بسیار ساده و راحت دارد و کارکردن با آن برای همه افراد مناسب است.

 

معایب گوگل سایت

ساخت سایت با گوگل سایت برای افرادی که به دنبال درآمدزایی هستند اصلاً مناسب نیست و گوگل نیز به این سایت‌ها که بدون هزینه طراحی می‌شوند و قابلیت نمایش تبلیغات را ندارند، اعتباری نمی‌دهد. این سایت‌ها فقط در حد معرفی وب‌سایت، کاربرد دارند و دارای معایب و محدودیت‌های زیر می‌باشند:

  • قابلیت ساخت سایت فروشگاهی و نمایش تبلیغات را ندارند.
  • ازنظر فونت‌های متنی بسیار محدود هستند.
  • برای طراحی صفحات سایت با کمبود المان‌ها و بخش‌ها و طراحی چند منویی مواجه هستید.
  • قابلیت ثبت‌نام برای کاربران را ندارد.
  • امکان آپلود و بارگذاری فایل‌ها و ویدئوها به جزء ویدئوهای یوتیوب وجود ندارد.
  • امکان ارائه سرویس به کاربران ایرانی را ندارد.

برای ساخت وب‌سایت می‌توانید از دو روش سیستم مدیریت محتوا (CMS) و روش طراحی و برنامه‌نویسی اقدام کنید.

 

سیستم مدیریت محتوای وردپرس

شما می‌توانید با سیستم مدیریت محتوا (CMS) که یک سیستم نرم‌افزاری مدیریت محتوای وب‌سایت است بدون داشتن مهارت برنامه‌نویسی وب‌سایت خود را طراحی و مدیریت کنید. از ویژگی‌های سیستم مدیریت محتوا می‌توان به ویرایش راحت و سریع محتواها، صفحه‌های سایت و دسته‌بندی مطالب، پشتیبانی قوی و… اشاره کرد که نرم‌افزار وردپرس نیز یکی از همین مدل‌ها هست. از نظر ما بهترین روش ساخت سایت استفاده از وردپرس هست.

وردپرس درواقع یک نرم‌افزار اپن سورس هست که می‌توانید با کمک آن وب‌سایت، وبلاگ یا اپلیکیشن طراحی کنید. به‌طورکلی وردپرس یک سیستم مدیریت محتوایی است که از قالب‌ها، پوسته‌ها و افزونه‌های بسیاری تشکیل‌شده و به‌صورت رایگان در اختیار عموم افراد قرار داده شده است. برای راه‌اندازی سایت یا وبلاگ از هر مدلی بسته به نیاز خود می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت رسمی آن، وردپرس را دانلود کرده و نصب کنید.

 

امکانات وردپرس

برای آنکه بتوانید با وردپرس یک سایت حرفه‌ای طراحی کنید، باید با قابلیت‌ها و ویژگی‌های آن آشنا شوید که به شرح زیر هست:

 

نصب آسان و راحت

قابلیت نصب آسان در وردپرس این امکان را به شما می‌دهد که در عرض مدت‌زمان بسیار کمی بتوانید سایت خود را طراحی کنید. این سادگی و راحتی در نصب باعث شده که وردپرس محبوبیت ویژه‌ای در بین طراحان داشته باشد.

 

ایجاد بخش‌های متفاوت

بعد از طراحی قالب، با کمک افزونه‌ها می‌توانید هر بخشی که نیاز دارید را ایجاد کنید. مثلاً یک سایت فروشگاهی احتیاج به درگاه پرداخت، سبد خرید و … دارد که به‌راحتی می‌توان این بخش‌ها را اضافه کرد.

 

قابلیت مدیریت آسان

با پنل مدیریتی آسان وردپرس می‌توانید بدون دانش برنامه‌نویسی، بخش‌های مختلف را تغییر دهید و محتواهای خود را انتشار دهید. به خاطر این فضای مدیریتی ساده و راحت هر فرد مبتدی و تازه‌کاری به‌راحتی می‌تواند از آن استفاده کند.

 

به‌روزرسانی مداوم و قابلیت بک آپ گیری منظم

وردپرس با به‌روزرسانی مداوم و بزرگ که تقریباً 2 تا 3 بار در سال انجام می‌شود، قابلیت‌های ویژه‌ای به بخش خود اضافه می‌کند و می‌توانید با نصب افزونه بک آپ از آن‌ها بک آب بگیرید.

 

امنیت بالا

یکی از مهم‌ترین مسائل در طراحی سایت انتخاب پلن بین گوگل سایت یا وردپرس بحث امنیت اطلاعات سایت در برابر هکرها است. وردپرس با به‌روزرسانی مداوم توانسته است امنیت سایت‌ها را تا حدودی تأمین کند.

 

ترجمه شده به زبان فارسی

افرادی که مسلط به زبان فارسی نیستند، به‌راحتی می‌توانند با نصب نسخه فارسی این نرم‌افزار اقدام به طراحی وب‌سایت خود کنند.

 

سرعت بالای وردپرس

مهم‌ترین فاکتورها برای پیشرفت سایت ازنظر گوگل، سرعت لود یک سایت است. چراکه کند بودن سایت باعث می‌شود کاربران به‌راحتی صفحه شما را ترک کنند. برای کاربرانی وارد یک سایت می‌شوند قبل از اینکه به محتویات سایت نگاهی بندازند، اول به‌سرعت آن دقت می‌کنند و این کاهش سرعت روی سئو و رتبه سایت شما تأثیر منفی را خواهد گذاشت.

 

قابلیت پشتیبانی مطلوب

سطح پشتیبانی یکی از مهم‌ترین مباحث در هنگام انتخاب سیستم مدیریت محتوا است و شما می‌توانید با استفاده از وردپرس که سرویس‌دهندگان این نرم‌افزار از پشتیبانی مطلوبی برخوردار هستند و با استفاده از منابع آموزشی فراوان درصدد رفع نیازها و مشکلات شما در هرزمانی هستند برای همین علت در انتخاب بین گوگل سایت یا وردپرس ما وردپرس را پیشنهاد می‌دهیم.

 

بهترین روش ساخت سایت در ایران

بنظر من این مقایسه نتیجه مشخص دارد، زیرا وردپرس همواره کاراتر و کامل‌تر از گوگل سایت بوده و جامعه کاربری بالاتری دارد. تقریبا برای هرمشکلی که در وردپرس به وجود می‌آید راه حلی نیز وجود دارد که آن را با یک سرچ ساده و نصب یک پلاگین می‌توان برطرف کرد. مزیت‌های وردپرس تا اینجا از گوگل سایت بسیار بیشتر است.

 

کدام‌یک ارزان‌تر است : Google Sites یا وردپرس

گوگل سایت رایگان بوده ولی محدودیت بالایی نیز دارد. وردپرس هم رایگان است، ولی برای بهره‌مندی از خدمات گسترده آن باید هزینه‌هایی هم پرداخت کنید.

 

کدام‌یک راحت‌تر استفاده می‌شود : گوگل سایت یا وردپرس

Google Sites برای مبتدیان ایده آل است، درحالی‌که وردپرس نیاز به اندکی دانش طراحی وب دارد، به‌ویژه اگر قصد ویرایش فایل‌های CSS یا نصب افزونه‌های پولی را دارید. بااین‌حال، کاربرانی که مایل به کسب برخی از مهارت‌های طراحی وب هستند، از گزینه‌های متنوعی که وردپرس ارائه می‌دهد بهره‌مندی زیادی خواهند برد.

 

از نظر سئو کدام یک بهتر است

اینترنت مملو از وب سایت است. این روزها حتی ورود به بازارهای تک رشته‌ای یا تک محصولی، دشوار شدهو پیدا کردن شما توسط مردم نیز پیچیده و سخت شده است. سئو به شما کمک می کند تا کشف شوید.

 

سئو Google Sites

ممکن است فکر کنید داشتن یک سایت میزبانی شده توسط Google مزیت زیادی در کسب اعتماد توسط الگوریتم‌های سئو به شما می دهد. به هر حال ، آنها هستند که آن را تنظیم می کنند. شما به طور پیش فرض و به طور خودکار بخشی از اعتماد آنها را دریافت می‌کنید، زیرا آنها به محتوای شما دسترسی دارند و می توانند به راحتی تأیید کنند که محتوای آن مخرب نیست. اجازه دهید ببینیم این تفکر چقدر درست است؟

گوگل دارای قابلیت‌های اولیه SEO است. رتبه‌بندی صفحات مربوط به سایر افرادی است که به شما لینک می‌دهند و صفحات را به اشتراک می‌گذارند، و SEO به درستی نیاز به فراداده و برچسب‌گذاری دارد. ابزارهای سئوی گوگل‌سایت بسیار محدود هستند. این احتمالاً به این دلیل است که آنها می‌ترسند با ارائه ابزارهایی برای سئو، افراد بتوانند بیش از حد به فرمول مخفی آنها در مورد گزینه های وزن دهی به سایت‌ها دسترسی داشته باشند

 

سئوی وردپرس

وردپرس در ابزارهای SEO بسیار عالی عمل می کند. پیونددهی به صفحات شما آسان است، زیرا هر کس می تواند در مورد پست های شما نظر دهد و آنها را به اشتراک بگذارد. مجموعه گسترده ای از برنامه های افزودنی آنها همچنین امکان ایجاد ارتباط متقابل با توسعه دهندگان را برای اطمینان از افزایش رتبه صفحه متقابل و مزایای SEO فراهم می‌کند.

 

بالاخره بهترین روش ساخت سایت کدام است

  • همه‌چیز بستگی به نوع کاربری پروژه شما دارد. Google Sites برای پروژه‌های شخصی کوچک مناسب است، درحالی‌که WordPress برای مشاغل حرفه‌ای بهتر کار می‌کند.
  • وردپرس بیش از 250 تم ارائه می‌دهد. Google Sites تنها 13 الگو ارائه می‌دهد که در دسته‌های شخصی، کاری و تحصیلی تقسیم‌بندی شده‌اند. می‌توانید تصاویر و متن را اضافه، حذف یا ویرایش کنید، اما نمی‌توانید تنظیمات طراحی سایت خود را ویرایش کنید.
  • ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس تغییر طرح‌بندی صفحات را آسان می‌کند.
  • هر بلوک می‌تواند به‌صورت جداگانه تنظیم شود، بنابراین می‌توانید متن را متناسب با فرم عنوان، پاراگراف، نقل‌قول یا لیست تنظیم کنید.
  • Google Sites دارای مرکز راهنمایی است، اما انواع دیگری از پشتیبانی ندارد، ولی در وردپرس به‌راحتی می‌توانید با عضویت در انجمن‌ها مشکلات خود را حل‌وفصل کنید.

 

اگر همچنان به استفاده از وردپرس برای شروع کسب‌وکار آنلاین و راه‌اندازی سایت خود شک دارید و بین انتخاب گوگل سایت یا وردپرس مردد هستید، می‌توانید از محبوبیت وردپرس سایت‌های مشهور استفاده کنید. امروزه میلیون‌ها سایت از قالب وردپرس استفاده می‌کنند که همین امر مصداق محبوبیت وردپرس است. همان‌طور که می‌دانید با استفاده از سیستم مدیریت محتوای سایت ساز وردپرس می‌توان سایت را طراحی کرد و با کمک افزونه‌ها و قالب وردپرسی اقدام به نمایش محتوا و اطلاعاتی سایت خود کنید.

وردپرس در میان CMS های موجود از قابلیت‌های بیشتری برخوردار است که با سئو و بهینه‌سازی سایت خود در موتورهای جستجو می‌توانید ترافیک بالاتری را دریافت کنید. باوجود بخش پشتیبانی و منابع آموزشی فراوان از طرف سایت‌های خدمات دهنده وردپرس به‌راحتی می‌توانید در صورت بروز مشکلات آن‌ها را حل کنید.

حال که قصد طراحی یک وب‌سایت برای خود دارید و بین گوگل سایت یا وردپرس می‌خواهید یکی را انتخاب کنید، ما به شما ساخت سایت با وردپرس را پیشنهاد می‌کنیم چون سیستم وردپرس ازلحاظ سرعت بارگذاری، کیفیت خدمات و پشتیبانی، پنل مدیریت آسان و امنیت بالا نسبت به رقیبان خود از جایگاه بهتری برخوردار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =